Tips! Det går utmärkt att frysa in de muffins som "blir över" och som inte används i afternoon tea-menyn.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lyxiga kladdkakemuffins med frosting. Kladdkaksmuffins med vit choklad och cream cheese-frosting är som en festlig bakelse. Frostingen kan göras klar dagen före servering, men vänta med att spritsa på den och garnera till samma dag.
Sätt ugnen på 225 grader.
Placera 12 muffinsformar av papper i muffinsplåt.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Rör i chokladen tills den smälter. Vispa i socker och vaniljsocker, använd elvisp. Låt stå ca 5 minuter. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa i mjölet. Fyll muffinsformarna till 2/3 delar med kaksmeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, de ska vara lite kladdiga i mitten. Låt kallna.
Frosting. Rör smöret mjukt i en bunke, använd elvisp. Sikta ner florsocker och vispa ihop.
Tillsätt cream cheese och vispa snabbt ihop till slät kräm. Tillsätt grädden och vispa ihop.
Garnera kladdkakemuffinsen med spritsad frosting, siktat kakaopulver och blommor.
Tips! Det går utmärkt att frysa in de muffins som "blir över" och som inte används i afternoon tea-menyn.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök