Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkakemuffins med kaffefrosting

Goda kladdkakemuffins med en touche av kaffe. Recept av Åsa Swanberg.

Kladdkakemuffins med kaffefrostingKladdkakemuffins med kaffefrostingKladdkakemuffins med kaffefrosting
Foto Åsa Swanberg Foto: ASA SWANBERG

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 3 dlströsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 tskvaniljsocker
  • 4 mskkakao
  • 1 krmsalt

Kaffefrosting

  • 50 gmörk choklad
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 0,75 mskkaffe- starkbryggt, kallt
  • 45 dlflorsocker

Garnering

  • kaffebönor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.

  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och strösocker, utan att vispa för mycket, i en bunke.

  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.

  4. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda muffinsarna i nedre delen av ugnen i 8–10 minuter. De ska vara kladdiga i mitten. Låt dem kallna.

  5. Frosting: Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smöret vitt och fluffigt i en skål. Vispa ner chokladen och kaffet. Tillsätt florsocker, cirka 1 dl åt gången, och vispa på låg hastighet tills du har en fin och spritsbar frosting.

  6. Fyll en spritspåse, försedd med kronbladstyll, med frostingen. Spritsa ut frostingen på muffinsarna – börja från mitten och spritsa kronblad. Garnera med kaffebönor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök