Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Goda kladdkakemuffins med en touche av kaffe. Recept av Åsa Swanberg.
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och strösocker, utan att vispa för mycket, i en bunke.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda muffinsarna i nedre delen av ugnen i 8–10 minuter. De ska vara kladdiga i mitten. Låt dem kallna.
Frosting: Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smöret vitt och fluffigt i en skål. Vispa ner chokladen och kaffet. Tillsätt florsocker, cirka 1 dl åt gången, och vispa på låg hastighet tills du har en fin och spritsbar frosting.
Fyll en spritspåse, försedd med kronbladstyll, med frostingen. Spritsa ut frostingen på muffinsarna – börja från mitten och spritsa kronblad. Garnera med kaffebönor.
Recept från Mitt kök