Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkakekakor – bästa receptet

Recept på kladdkakekakor, kladdkaka och småkaka i ett.

Lyxigt bakverk att imponera på fikagästerna med

Ingredienser

  • 225 gchoklad- mörk, 60-70 %
  • 60 gsmör
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2ägg- stora
  • 2 dlfarinsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • flingsalt
Foto: Jorunn Amcoff / Jorunn Amcoff

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2.  Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull eller över vattenbad.

  3. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ägg, farinsocker och vaniljpulver vitt och pösigt. Rör ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen. Tillsätt mjölet och blanda tills allt går ihop.

    Låt smeten stå i frysen i ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.

  4. Forma degen till 10–12 bollar med hjälp av en kakskopa, 4–5 cm i diameter, eller rulla dem för hand, lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite flingsalt.

  5. Grädda kakorna mitt i ugnen 9–12 min. Låt dem kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer kladdkaka? Spana in några av våra bästa recept här!

Läs mer: 

Kladdig kladdkaka

Sockerkaka

Toscakaka

Kanelbullar