Sugen på mer kladdkaka? Spana in några av våra bästa recept här!
Läs mer:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kladdkakekakor, kladdkaka och småkaka i ett.
Media laddas
Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull eller över vattenbad.
Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ägg, farinsocker och vaniljpulver vitt och pösigt. Rör ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen. Tillsätt mjölet och blanda tills allt går ihop.
Låt smeten stå i frysen i ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
Forma degen till 10–12 bollar med hjälp av en kakskopa, 4–5 cm i diameter, eller rulla dem för hand, lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite flingsalt.
Grädda kakorna mitt i ugnen 9–12 min. Låt dem kallna på galler.
Läs mer: