Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkakecupcakes

Alla älskar cupcakes! Här toppar vi dem med smarrig jordnötssmörfrosting och hackad daim.

Kladdkakecupcakes
Kladdkakecupcakes
Kladdkakecupcakes
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlkakao
  • 2ägg
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlhasselnötsmjöl

Frosting

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dljordnötssmör
  • 3,54 dlflorsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 34 mskmjölk

Till garnering

  • 34 mskdaim- finhackad
  • kakaopulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera 6-8 muffinsformar i en muffinsplåt.

  2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Rör i socker.

  3. Vispa i ett ägg i taget, använd elvisp.

  4. Tillsätt vetemjölet blandat med hasselnötsmjöl och vispa till en slät smet. Fyll muffinsformarna till ¾ delar med smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter, beroende på hur kladdiga du vill ha dem. Låt kallna.

  5. Lägg smöret i en bunke, vispa upp smöret med elvisp ca 1 minut. Tillsätt jordnötssmöret och vispa ca 1 minut. Tillsätt florsockret, 3 msk i taget och vispa ihop.

  6. Vispa i mjölken, 1 msk i taget.

  7. Garnera de kalla muffinsen med spritsad frosting och finhackad daim. Sikta över lite kakaopulver

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Lena Söderström

Recept från Mitt kök