Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med vit choklad

Recept på vit kladdkaka – en kladdkaka med vit choklad som man snabbt rör ihop.

Kladdkaka med vit chokladKladdkaka med vit chokladKladdkaka med vit choklad
Foto: Stefan Wettainen

Kladdkaka vit choklad

  • 100 gsmör
  • 100 gchoklad- vit
  • 2 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2ägg
  • 2,5 dlvetemjöl

Garnering

  • 2 mskkokos- riven

Tillbehör

  • björnbär- eller andra bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka chokladen.

  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda i socker, vaniljsocker och äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet.

  3. Bred ut smeten i en smord och kokosbeströdd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över kokos. Grädda mitt i ugnen 12-15 min.

  4. Låt kakan kallna innan den serveras med björnbär eller andra bär.

Vad tyckte du om receptet?