Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka utan ägg

Recept på äggfri kladdkaka. Grädda inte kakan för länge, den ska vara härligt kladdig i mitten och inte torr.

Kladdkaka utan äggKladdkaka utan äggKladdkaka utan ägg
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 dlkakao
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlmjölk

Tillbehör

  • vispgrädde- lättvispad
  • bär- t ex hallon och blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Rör smör och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ner de torra ingredienserna och mjölken i smörblandningen. Rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut och låt kakan svalna.

  3. Servera den ljumma kakan med lättvispad grädde och bär.

Vad tyckte du om receptet?