Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka

Kladdig kladdkaka är ett klassiskt kladdkakerecept som kan smaksättas efter egna önskemål.

KladdkakaKladdkakaKladdkaka
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3 dlströsocker
  • 3ägg
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 4 mskkakao
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 krmsalt

Garnering

  • 75 gchoklad- mörk
  • florsocker

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 180°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop till en slät smet. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  2.  Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Låt kallna i formen.

  3. Hacka och smält chokladen. Bred den över kakan och låt stelna. Pudra över florsocker vid servering.

  4. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?