Kökstipset! Det går lätt att fästa bakplåtspapperet om du smörjer formen.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kladdkaka på vit choklad, så kallad "Blondiekaka", serveras här med en topping på jordgubbar och apelsin- och vaniljmascarpone. En underbart god, söt och saftig kaka.
Sätt ugnen på 175°. Lägg ett smort bakplåtspapper i en ugnssäker form, 24 x 30 cm.
Grovhacka chokladen. Smält smöret. Blanda ner chokladen i smöret, rör tills den smält. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Sikta ner mjölet i äggsmeten. Blanda ner chokladsmör och apelsinskal. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite kladdig. Låt svalna.
Topping: Blanda mascarpone med florsocker, vaniljsocker, likör och apelsinskal. Bred på kakan. Skiva jordgubbarna. Garnera med jordgubbar, apelsinskal och blad.
Kökstipset! Det går lätt att fästa bakplåtspapperet om du smörjer formen.