Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka original

Klassisk kladdkaka blir en festlig tårta när den garneras med grädde. Vill man baka mjölkfri kladdkaka kan man byta ut smöret mot majsolja och utesluta att garnera med grädde.

Kladdkaka original
Kladdkaka original
Kladdkaka original
Ann-Charlotte Fägerlind

Kladdkaka grundrecept

  • 100 gmörk choklad
  • 100 gsmör
  • 2 dlsocker
  • 2 stägg
  • 1,5 dlvetemjöl

Kladdkaka Garnering

  • 2 dlgrädde
  • kakaopulver

Gör så här

  1. Smöra och mjöla en kakform med löstagbar kant, cirka 22 centi- meter i diameter.

  2. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i vattenbad eller mikrovågsugn.

  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

  4. Rör ner den smälta chokladblandningen.

  5. Blanda försiktigt ner mjölet.

  6. Häll smeten i formen och grädda i 15– 20 minuter på 200 grader.

  7. Låt kakan svalna och garnera den med vispad grädde och pudra över kakaopulver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök