Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk kladdkaka blir en festlig tårta när den garneras med grädde. Vill man baka mjölkfri kladdkaka kan man byta ut smöret mot majsolja och utesluta att garnera med grädde.
Smöra och mjöla en kakform med löstagbar kant, cirka 22 centi- meter i diameter.
Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i vattenbad eller mikrovågsugn.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Rör ner den smälta chokladblandningen.
Blanda försiktigt ner mjölet.
Häll smeten i formen och grädda i 15– 20 minuter på 200 grader.
Låt kakan svalna och garnera den med vispad grädde och pudra över kakaopulver.
Recept från Mitt kök