Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med vit choklad och kaneldoftande smörstekta äpplen

Recept på vit chokladkladkaka. Här är en enkel variant med vit choklad, som toppas med kaneldoftande stekta äpplen.

Kladdkaka med vit choklad och kaneldoftande smörstekta äpplenKladdkaka med vit choklad och kaneldoftande smörstekta äpplenKladdkaka med vit choklad och kaneldoftande smörstekta äpplen
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 200 gvita chokladknappar- eller hackad choklad
  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • florsocker

Äppeltopping

  • 45äpplen
  • 23 msksmör
  • 23 mskströsocker
  • 1 tskkanel- malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och tillsätt chokladen. Låt den smälta under omrörning. Vispa i äggen, ett i taget, använd elvisp. Tillsätt socker och vetemjöl och vispa ihop till en slät smet.

  3. Häll smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper, cirka 22 centimeter i diameter.

  4. Sätt in formen på ett galler i mitten av ugnen och grädda cirka 25 minuter, kakan ska vara lite kladdig. Låt kladdkakan kallna. Pudra över florsocker.

  5. Topping. Kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fräs äppelklyftorna i smöret i en stekpanna tills de börjar bli mjuka, cirka 5 minuter. Strö över socker och kanel och stek cirka 1 minut. Toppa kladdkakan med äppelklyftorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylanesoderstrom) Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök