Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylanesoderstrom) Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vit chokladkladkaka. Här är en enkel variant med vit choklad, som toppas med kaneldoftande stekta äpplen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och tillsätt chokladen. Låt den smälta under omrörning. Vispa i äggen, ett i taget, använd elvisp. Tillsätt socker och vetemjöl och vispa ihop till en slät smet.
Häll smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper, cirka 22 centimeter i diameter.
Sätt in formen på ett galler i mitten av ugnen och grädda cirka 25 minuter, kakan ska vara lite kladdig. Låt kladdkakan kallna. Pudra över florsocker.
Topping. Kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fräs äppelklyftorna i smöret i en stekpanna tills de börjar bli mjuka, cirka 5 minuter. Strö över socker och kanel och stek cirka 1 minut. Toppa kladdkakan med äppelklyftorna.
Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylanesoderstrom) Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök