Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med toscatäcke

Hembakad och god kladdkaka med toscatäcke som serveras med lite vispad grädde kommer göra succé hos alla som smakar den. Kakan går dessutom utmärkt att frysa.

Kladdkaka med toscatäckeKladdkaka med toscatäckeKladdkaka med toscatäcke
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 225 gsmör
  • 4 dlströsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1,5 dlkakao
  • 2,5 tskvaniljsocker
  • 3ägg- stora

Tosca

  • 200 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 4 mskvetemjöl
  • 4 mskmjölk
  • 1 krmsalt
  • 150 gsötmandel- flagad

Tillbehör

  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull.

  2. Blanda samman socker, mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner i smöret. Tillsätt äggen och rör smeten slät. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form, ca 25 x 30 cm. Bred ut smeten jämnt i formen.

  3. Tosca: Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt socker, mjöl, mjölk och salt. Rör hela tiden tills det börjar koka, låt sjuda ca 1 minut under omrörning. Rör ner mandeln. Bred försiktigt smeten jämnt över chokladsmeten.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 35 min, kakan ska vara lite kladdig i mitten men torrare på sidorna. Ta ut och låt kallna i kylen.

  5. Skär kakan i bitar och servera med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?