Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hembakad och god kladdkaka med toscatäcke som serveras med lite vispad grädde kommer göra succé hos alla som smakar den. Kakan går dessutom utmärkt att frysa.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull.
Blanda samman socker, mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner i smöret. Tillsätt äggen och rör smeten slät. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form, ca 25 x 30 cm. Bred ut smeten jämnt i formen.
Tosca: Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt socker, mjöl, mjölk och salt. Rör hela tiden tills det börjar koka, låt sjuda ca 1 minut under omrörning. Rör ner mandeln. Bred försiktigt smeten jämnt över chokladsmeten.
Grädda mitt i ugnen ca 35 min, kakan ska vara lite kladdig i mitten men torrare på sidorna. Ta ut och låt kallna i kylen.
Skär kakan i bitar och servera med vispad grädde.