Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med salta nötter & nutella

En lyxig variant av kladdkaka med extra allt. De kanderade nötterna gör den här kakan till något alldeles särskilt.

Kladdkaka med salta nötter & nutella
Kladdkaka med salta nötter & nutella
Kladdkaka med salta nötter & nutella
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kladdkaka

  • 100 gsmör
  • 3ägg
  • 3 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlkakao
  • 1 tskvaniljsocker
  • smör och vetemjöl- till formen

Kanderade och saltrostade hasselnötter

  • 1,5 dlhasselnötter- skalade
  • 23 dropparrapsolja
  • 3 krmsalt
  • 0,5 dlströsocker

Till garnering

  • 250 gnutella

Till servering

  • grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, cirka 24 centimeter i diameter, och pudra den lätt med vetemjöl.

  2. Smält smöret och ställ kastrullen åt sidan. Rör ihop ägg och socker i en skål.

  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt smöret och blanda ihop med smeten.

  4. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter. Låt kakan svalna helt.

  5. Kanderade och saltrostade hasselnötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de börjar bli ljusbruna, droppa i oljan och vänd runt nötterna. Strö över saltet och häll upp nötterna på ett fat.

  6. Torka ur stekpannan och smält sockret i stekpannan tills det blir ljusbrunt. Häll i nötterna och vänd runt dem hastigt. Flytta över nötterna på ett bakplåtspapper, peta isär dem med en gaffel och låt svalna.

  7. Garnering: Bred ut Nutellan över kladdkakan, om man först sätter burken i mikron några sekunder går den lättare att bre ut.

  8. Lägg på hasselnötterna och servera gärna kakan med lite vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recepthemgjord nötkräm hittar du HÄR!

Recept från Mitt kök