Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med pistasch

Vi lyxar till kladdkakan och gör den lite högre, toppar med ­pistaschnötter och kokos och ringlar över lite choklad. Tanken är dock att man kan ta det man har hemma, t ex andra nötter, krossade kola- eller lakrits­karameller, hackad Snickers, Daim eller marshmallows.

Kladdkaka med pistaschKladdkaka med pistaschKladdkaka med pistasch
Lyxig kladdkaka med pistaschnötter Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3ägg
  • 4 dlströsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1,25 dlkakao
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1 krmsalt
  • 1 dlpistaschnötter
  • 2 mskriven kokos
  • 50 gchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Klä botten av en springform, ca 24 cm

    i diameter, med bakplåtspapper. Smörj och bröa kanterna.

  2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Rör ner smöret.

  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Häll smeten i formen.

  4. Hacka nötterna och strö över dem tillsammans med kokosen.

  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 14 min. Låt den svalna på ett galler.

  6. Hacka chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan.

Vad tyckte du om receptet?

Baktips: Om du vill ha en mer kladdig kaka ska den serveras rumstempererad. Vill du ha den lite mer seg serveras den kylskåpskall.

Läs också: