Baktips: Om du vill ha en mer kladdig kaka ska den serveras rumstempererad. Vill du ha den lite mer seg serveras den kylskåpskall.
Läs också:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vi lyxar till kladdkakan och gör den lite högre, toppar med pistaschnötter och kokos och ringlar över lite choklad. Tanken är dock att man kan ta det man har hemma, t ex andra nötter, krossade kola- eller lakritskarameller, hackad Snickers, Daim eller marshmallows.
Sätt ugnen på 200°. Klä botten av en springform, ca 24 cm
i diameter, med bakplåtspapper. Smörj och bröa kanterna.
Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Rör ner smöret.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Häll smeten i formen.
Hacka nötterna och strö över dem tillsammans med kokosen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 14 min. Låt den svalna på ett galler.
Hacka chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan.
Baktips: Om du vill ha en mer kladdig kaka ska den serveras rumstempererad. Vill du ha den lite mer seg serveras den kylskåpskall.
Läs också: