Annons: Boken "Kladdkakor Deluxe" hittar du här! (Extern länk)
Här hittar du ett jättebra recept på hur du gör egen nötkräm.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kladdkaka med nutellamaräng är barnsligt gott. Den är mild i smaken och barn älskar den. Byt gärna ut nutellan mot en hasselnötskräm utan palmolja. Vid allergi går det bra att byta ut hasselnötskrämen mot mörk choklad eller någon annan chokladkräm.
Recept hämtat ur boken ”Kladdkakor Deluxe” av Frida Skattberg (Bonnier Fakta).
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge.
Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, mjöl och salt.
Häll i smörblandningen och rör ihop till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Låt kladdkakan svalna en aning medan du gör nutellamarängen.
Vispa äggvitorna till en fast maräng i en hushållsassistent eller med elvisp i en bunke. Tillsätt sockret lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit blandad och styv.
Smält hasselnötskrämen i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten. Rör om slarvigt så att det bildas ett ”swirl”. Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.
Annons: Boken "Kladdkakor Deluxe" hittar du här! (Extern länk)
Här hittar du ett jättebra recept på hur du gör egen nötkräm.
Recept från Mitt kök