Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med nougat och macadamianötter


Nötterna i samspel med nougaten är en kombination som gillas av såväl ögonen som smaklökarna.

Kladdkaka med nougat och macadamianötter

Kladdkaka med nougat och macadamianötter

Kladdkaka med nougat och macadamianötter

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 250 gmjölkchoklad- finhackad
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlråsocker
  • 3ägg
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 100 gnougat
  • 50 gmacadamianötter- finhackade rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper över en springformsbotten, cirka 22 cm i diameter.

  2. Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt strösocker, råsocker och äggen, ett åt gången, under omrörning. Sikta i vaniljsocker och mjöl. Rör om.

  3. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt svalna.

  4. Smält nougaten försiktigt på låg värme i mikron. Bred ut nougaten över kakan och strö över macadamianötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök