Kladdkaka med mjölkchoklad, kanel och hasselnötter. Krossa hela kanelstänger i en mortel eller med hjälp av en kryddkvarn. Kaffekvarnar finns att få tag i för en billig penning och fungerar utmärkt till att mala kryddor i. Spana också vin vår mest älskade kladdkaka.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
200 gsmör
200 gmjölkchoklad- grovhackad
0,5 dlströsocker
2 stkanelstänger- krossade
1 tsksalt
1 dlvetemjöl
2 tskvaniljsocker
1 tskbakpulver
3 stägg
Topping
0,5 dlgrädde
100 gmjölkchoklad- grovhackad
200 gnötter- rostade
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull. Ta av från värmen, tillsätt chokladen, rör om tills allt smält. Rör ner socker, krossad kanel och salt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd ner ett ägg i taget och arbeta samman till en jämn smet.
Täck botten på en springform (23 centimeter i diameter) med bakplåtspapper. Häll i smeten, grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 20–25 minuter. Kakan ska vara kletig i mitten. Ta ut kakan och låt svalna innan du avlägsnar formen.
Hetta upp grädden och ta av kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Hacka nötterna och toppa med dessa.
Servera antingen kall eller ljummen med lättvispad grädde, crème fraiche eller vaniljglass.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,5 · 11 röster)
Kladdkaka med mjölkchoklad, kanel och hasselnötter. Krossa hela kanelstänger i en mortel eller med hjälp av en kryddkvarn. Kaffekvarnar finns att få tag i för en billig penning och fungerar utmärkt till att mala kryddor i. Spana också vin vår mest älskade kladdkaka.