Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med mjölkchoklad

Kladdkaka med mjölkchoklad, kanel och hasselnötter. Krossa hela kanelstänger i en mortel eller med hjälp av en kryddkvarn. Kaffekvarnar finns att få tag i för en billig penning och fungerar utmärkt till att mala kryddor i. Spana också vin vår mest älskade kladdkaka.

Kladdkaka med mjölkchoklad
Kladdkaka med mjölkchoklad
Kladdkaka med mjölkchoklad
Annika Broman

Kladdkaka

  • 200 gsmör
  • 200 gmjölkchoklad- grovhackad
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 stkanelstänger- krossade
  • 1 tsksalt
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 3 stägg

Topping

  • 0,5 dlgrädde
  • 100 gmjölkchoklad- grovhackad
  • 200 gnötter- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull. Ta av från värmen, tillsätt chokladen, rör om tills allt smält. Rör ner socker, krossad kanel och salt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd ner ett ägg i taget och arbeta samman till en jämn smet.

  2. Täck botten på en springform (23 centimeter i diameter) med bakplåtspapper. Häll i smeten, grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 20–25 minuter. Kakan ska vara kletig i mitten. Ta ut kakan och låt svalna innan du avlägsnar formen.

  3. Hetta upp grädden och ta av kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Hacka nötterna och toppa med dessa.

  4. Servera antingen kall eller ljummen med lättvispad grädde, crème fraiche eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

Kladdkaka med mjölkchoklad, kanel och hasselnötter. Krossa hela kanelstänger i en mortel eller med hjälp av en kryddkvarn. Kaffekvarnar finns att få tag i för en billig penning och fungerar utmärkt till att mala kryddor i. Spana också vin vår mest älskade kladdkaka.

Recept från Mitt kök