Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med mandelmjöl - tillagad i airfryer

Recept på kladdkaka bakad i airfryer. Enkel chokladkaka med mycket chokladsmak och utan gluten. Den är krämig på insidan men frasig på utsidan, perfekt gräddad. God som den är eller serverad som efterrätt med glass eller vispad grädde till.

Kladdkaka med mandelmjöl - tillagad i airfryer
Kladdkaka med mandelmjöl - tillagad i airfryer
Kladdkaka med mandelmjöl - tillagad i airfryer
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 dlmandelmjöl
  • 1 dlkakao
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 krmsalt
  • 2 mskflagad mandel

Gör så här

  1. Smält smöret. Låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. 

  2. Blanda mandelmjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda ner smöret i äggvispet och vänd sedan ner de torra ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter. Strö över flagad mandel

  3. Ställ formen i airfryern. Ställ in temperaturen på 160° och tiden på 16 min. Låt kakan svalna innan den serveras.

Vad tyckte du om receptet?

Lär dig mer om airfryer:

Recept på klassisk kladdkaka hittar du här: