Recept på annan variant av lingonkladdkaka:
Läs också: Recept på klassisk kladdkaka
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lingonkladdkaka med chokladganache. Enkel och elegant kladdkaka som överraskar med ett lent mjölkchokladtäcke, flingsalt och en liten smakbomb av lingon.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Blanda i smöret.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten och med smorda kanter. Strö över lingonen.
Grädda mitt i ugnen i 12–14 min. Låt kakan kallna.
Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Häll ner den varma grädden i chokladen, rör i smöret och mixa ihop med stavmixer.
Häll ganachen över kakan och strö över salt. Låt stå i kylen att stelna i 2 tim.
Garnera med lingon vid servering.
Recept på annan variant av lingonkladdkaka:
Läs också: Recept på klassisk kladdkaka