Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kungen av mjuka kakor smakar bättre på LCHF-vis; utan vetemjöl. Perfekt avslutning på en trevlig middag.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form med löstagbar botten och mjöla med mandelmjöl.
Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa upp ägg, stevia och vaniljpulver.
Vänd ner chokladen i äggsmeten. Häll upp i den smorda och mjölade formen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 9 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna i formen.
Låt kakan stå 4–5 timmar så att den hinner sätta sig.
Servering: Servera kakan med en klick lättvispad grädde och eventuellt färska hallon.
Recept från Mitt kök