Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med lakritsglasyr och citrongrädde

Recept på kladdkaka med lakrits. Saltflingorna ger lite extra sälta till kolaglasyren med choklad och lakrits.

Kladdkaka med lakritsglasyr och citrongrädde
Kladdkaka med lakritsglasyr och citrongrädde
Kladdkaka med lakritsglasyr och citrongrädde
Foto: Lina Eriksson

Kladdkaka med lakritsglasyr och citrongrädde

  • 100 gsmör
  • 2,5 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 dlkakao
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 2ägg

Glasyr

  • 3kick- (lakritsgodis, à 19 g)
  • 2 mskvispgrädde
  • 50 gmörk choklad- mörk (70%)
  • 50 gsmör- rumsvarmt

Garnering

  • 0,5 tskflingsalt

Tillbehör

  • 2 dlvispgrädde
  • 2 msklimoncello (citronlikör)- (citronlikör)
  • 0,5citron- rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver, salt och ägg. Rör till en slät smet.

  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 18–20 min. Ta ut och låt svalna.

  3. Lakritsglasyr: Bryt lakritsgodiset i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt lakrits och smält på svag värme under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt choklad och smör. Rör tills allt är smält. Bred glasyren på kakan. Ställ i kylen ca 2 timmar.

  4. Strö flingsalt på tårtan. Vispa grädden tillsammans med limoncello och citronskal. Servera kakan med grädden.

Vad tyckte du om receptet?