Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kladdkaka med lakrits. Saltflingorna ger lite extra sälta till kolaglasyren med choklad och lakrits.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver, salt och ägg. Rör till en slät smet.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 18–20 min. Ta ut och låt svalna.
Lakritsglasyr: Bryt lakritsgodiset i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt lakrits och smält på svag värme under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt choklad och smör. Rör tills allt är smält. Bred glasyren på kakan. Ställ i kylen ca 2 timmar.
Strö flingsalt på tårtan. Vispa grädden tillsammans med limoncello och citronskal. Servera kakan med grädden.