Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med körsbär

Chokladtårta med körsbär i kladdig kladdkaksstil. Körsbär och choklad i en god kombination i denna kärsbärschokladtårta. Suppersmarrig!

Kladdkaka med körsbär
Kladdkaka med körsbär
Kladdkaka med körsbär

Kladdkaka

  • 125 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 100 gsmör
  • 4ägg
  • 3 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 dlkörsbär- urkärnade

Chokladtryffelglasyr

  • 150 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 msksirap- ljus
  • 50 gsmör- rumstempererat

Garnering

  • körsbär- färska
  • evkakao

Tillbehör

  • glass- eller vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Smält choklad och smör tillsammans i vattenbad på spisen eller i mikron.

  3. Vispa ihop ägg och socker. Blanda ner choklad- och smörblandningen i äggsmeten. Sikta i de torra ingredienserna. Vänd i körsbären och häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  4. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt kakan kallna.

  5. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädde och sirap. Häll grädden över chokladen och rör tills den smält. Rör i smöret. Låt glasyren svalna och bred sedan ut den över tårtan.

  6. Pudra ev tårtan med kakao och garnera med körsbär.

    Servera med glass eller vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?