Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri kladdkaka med kokostäcke

Servera kakan med fluffig chokladgrädde och toppa med söta och syrliga bär. Garnera med några myntablad.

Glutenfri kladdkaka med kokostäcke
Glutenfri kladdkaka med kokostäcke
Glutenfri kladdkaka med kokostäcke
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kladdkaka

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 2,5 dlkokossocker
  • 0,75 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,25 dlmandelmjöl
  • 0,75 dlkakao
  • 1 krmsalt

Kokostäcke

  • 2,5 dlkokos
  • 0,5 dlhonung
  • 1 dlkokossocker
  • 40 gsmör

Chokladgrädde

  • 3 dlvispgrädde
  • 2 tskkakao

Till garnering

  • 2 dlbär- färska ,till exempel vinbär,hallon och jordgubbar
  • mynta

Gör så här

  1. Kladdkaka: sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg bakplåtspapper i en form, cirka 25 × 25 centimeter.

  3. Smält smör.

  4. Vispa ihop äggen och kokossockret.

  5. Vänd ihop de torra ingredienserna med smöret och äggvispet. Häll upp smeten i formen.

  6. Grädda på falsen längst ner i ugnen i 10 minuter.

  7. Ta ut kakan ur ugnen och skär i bitar.

  8. Kokostäcke: koka ihop ingredienserna till kokostäcket och bred över kakan.

  9. Grädda i ytterligare 7 minuter.

  10. Skär upp i bitar.

  11. Chokladgrädde: vispa upp grädden med kakaon.

  12. Garnering: spritsa chokladgrädden på bitarna.

  13. Garnera med bär och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök