Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Maffig kladdkaka som toppats med en supergod kaffetosca.
Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 18–20 cm i diameter. Smörj kanterna med smör.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, kakao, salt och äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet och blanda till en jämn smet med en slickepott. Häll smeten i formen.
Toscasmet: Grovhacka mandeln. Blanda smör, socker, sirap, mjöl, mjölk och kaffepulver i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 1 min. Blanda i mandeln och fördela smeten över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Kakan ska ha stannat längs kanten men gunga lite i mitten. Låt kakan svalna. Servera med vispad grädde.
Läs också: