Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med kaffetosca

Maffig kladdkaka som toppats med en supergod kaffetosca.

Kladdkaka med kaffetosca
Kladdkaka med kaffetosca
Kladdkaka med kaffetosca
Kladdkakan når nya höjder med ett täcke av kaffetosca. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 135 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlkakao
  • 0,5 tsksalt
  • 2ägg
  • 1 dlvetemjöl

Kaffetosca

  • 1 dlsötmandel
  • 75 gsmör
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 mskljus sirap
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 mskmjölk
  • 2 tskfrystorkat kaffepulver

Tillbehör

  • vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 18–20 cm i diameter. Smörj kanterna med smör.

  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, kakao, salt och äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet och blanda till en jämn smet med en slickepott. Häll smeten i formen.

  3. Toscasmet: Grovhacka mandeln. Blanda smör, socker, sirap, mjöl, mjölk och kaffepulver i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 1 min. Blanda i mandeln och fördela smeten över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. ­Kakan ska ha stannat längs kanten men gunga lite i mitten. Låt kakan svalna. Servera med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Busenkelt recept på kladdig kladdkaka