Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kaffe och choklad är en oslagbar smakkombination. Den här härliga kladdkakan med smak av kaffe bör bakas minst en dag innan den ska serveras.
Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 20 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna.
Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda ihop mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner det i smeten tillsammans med smöret.
Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 12–14 min, tills kakan är torr på ytan men lös i mitten. Låt den svalna. Låt kakan stå
i kylen i ca 12 tim. Gör pannacottan under tiden.
Kaffepannacotta: Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde, kaffepulver, socker och vaniljsocker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner gelatinbladet och rör tills det smälter. Häll blandningen i en skål. Täck skålen med plastfolie och låt den stå i kylen i ca 12 tim.
Vispa pannacottan med elvisp tills den är blank och fast. Lägg den i en spritspåse med stjärntyll och spritsa den på kakan. Toppa med sockerkulor.