Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med kaffepannacotta

Kaffe och choklad är en oslagbar smakkombination. Den här härliga kladdkakan med smak av kaffe bör bakas minst en dag innan den ska serveras. 

Kladdkaka med kaffepannacottaKladdkaka med kaffepannacottaKladdkaka med kaffepannacotta
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1,25 dlvetemjöl
  • 3 mskkakao
  • 2 tskvaniljsocker

Kaffepannacotta

  • 1gelatinblad
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 1 mskfrystorkat kaffepulver
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 tskvaniljsocker

Topping

  • sockerkulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 20 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna.

  2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda ihop mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner det i smeten tillsammans med smöret.

  3. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 12–14 min, tills kakan är torr på ytan men lös i mitten. Låt den svalna. Låt kakan stå

    i kylen i ca 12 tim. Gör pannacottan under tiden.

  4. Kaffepannacotta: Låt gelatin­bladet ligga i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde, kaffepulver, socker och vaniljsocker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner gelatinbladet och rör tills det smälter. Häll blandningen i en skål. Täck skålen med plastfolie och låt den stå i kylen i ca 12 tim.

  5. Vispa pannacottan med elvisp tills den är blank och fast. Lägg den i en spritspåse med stjärntyll och spritsa den på kakan. Toppa med sockerkulor.

Vad tyckte du om receptet?