Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kladdkaka med en sötsyrlig hallonkräm och marsipantäcke. Servera gärna kakan med en klick grädde. Kladdkakan är lättast att skära i bitar när den är kylskåpskall.
Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form, 25 x 25 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull och tillsätt oljan.
Blanda ihop ägg, strösocker och farinsocker i en bunke, vispa inte.
Rör ner ljus sirap, vetemjöl, kakao, vaniljpulver, salt och smörblandningen.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig, så håll koll på den under gräddningen. Låt kakan svalna och låt den gärna stå i kylskåp över natten.
Halloncrémeux: Koka upp vispgrädde, hallonpuré och strösocker i en kastrull. Vispa ihop äggulorna med hälften av gräddblandningen i en bunke. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm upp det under vispning till 85 grader. Tillsätt vit choklad och mixa det slätt. Låt krämen svalna.
Montering: Bred på halloncrémeux på kladdkakan. Kavla ut marsipanen till ca 3 mm tjock. Klä kakan med marsipanen och skär bort överflödig marsipan. Pudra över florsocker. Servera kakan med lättvispad vispgrädde och hallon.