Kökstipset! Ingefärskakorna kan bytas ut mot smörkakor, t ex shortbread.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så enkel och älskad av alla. Hallon och krossade ingefärskakor ger kladdkakan ett extra lyft.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör ner mjölet.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och tryck fast ett bakplåtspapper i botten. Bred ut smeten jämnt och strö hallonen över. Krossa kakorna och strö över dem.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Den ska vara lite lös i mitten.
Låt kakan kallna i kylen. Servera med vispad grädde.
Kökstipset! Ingefärskakorna kan bytas ut mot smörkakor, t ex shortbread.