Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med hallon och ingefärscrunch

Så enkel och älskad av alla. Hallon och krossade ingefärskakor ger kladdkakan ett extra lyft.

Kladdkaka med hallon och ingefärscrunch
Kladdkaka med hallon och ingefärscrunch
Kladdkaka med hallon och ingefärscrunch
Recept på kladdkaka med hallon och ingefärscrunch. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlkakao
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 150 ghallon- färska
  • 2ingefärskakor- t ex Walkers (30 g)*

Tillbehör

  • vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör ner mjölet.

  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och tryck fast ett bakplåtspapper i botten. Bred ut smeten jämnt och strö hallonen över. Krossa kakorna och strö över dem. 

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Den ska vara lite lös i mitten.

  4. Låt kakan kallna i kylen. Servera med vispad grädde. 

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset! Ingefärskakorna kan bytas ut mot smörkakor, t ex shortbread.