Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vem älskar inte kladdkaka? Det här är en supersmarrig och lättbakad variant med härlig glasyr på toppen.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, cirka 24 centimeter i diameter, och pudra lätt med vetemjöl.
Smält smöret och ställ kastrullen åt sidan. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt smöret och blanda ihop med smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter. Låt kakan svalna helt.
Chokladglasyr: Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad smält.
Glasera kakan med chokladglasyren och låt glasyren stelna, det tar minst ett par timmar. Om man sätter in kakan i kylen går det fortare.
Recept från Mitt kök