Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med glasyr på mörk choklad

Vem älskar inte kladdkaka? Det här är en supersmarrig och lättbakad variant med härlig glasyr på toppen.

Kladdkaka med glasyr på mörk choklad
Kladdkaka med glasyr på mörk choklad
Kladdkaka med glasyr på mörk choklad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3ägg
  • 3 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlkakao
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 krmsalt
  • smör och vetemjöl- till formen

Chokladglasyr

  • 100 gmörk choklad
  • 1 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, cirka 24 centimeter i diameter, och pudra lätt med vetemjöl.

  2. Smält smöret och ställ kastrullen åt sidan. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt smöret och blanda ihop med smeten.

  3. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter. Låt kakan svalna helt.

  4. Chokladglasyr: Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad smält.

  5. Glasera kakan med chokladglasyren och låt glasyren stelna, det tar minst ett par timmar. Om man sätter in kakan i kylen går det fortare.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök