Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är en mäktig och härlig kaka med mycket smak. Servera den gärna med lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 22–24 centimeter i diameter.
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner det smälta smöret samt vetemjöl och citronskal i smeten. Häll smeten i formen.
Blanda socker och majsena i en skål, vänd ner hallonen i blandningen.
Lägg hallonen jämnt fördelade över smeten. Skär lakrits kolan i bitar och fördela över.
Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Skär sedan upp i bitar och servera med lättvispad grädde.
Recept från Mitt kök