Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med citron, lakrits & hallon

Det här är en mäktig och härlig kaka med mycket smak. Servera den gärna med lättvispad grädde.

Kladdkaka med citron, lakrits & hallon
Kladdkaka med citron, lakrits & hallon
Kladdkaka med citron, lakrits & hallon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 3ägg
  • 3,75 dlströsocker
  • 3,75 dlvetemjöl
  • 1citron- finrivet skal
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 dlhallon
  • 4kola- Kick, original eller med citronsmak
  • smör och ströbröd- till formen

Till servering

  • grädde- lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 22–24 centimeter i diameter.

  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner det smälta smöret samt vetemjöl och citronskal i smeten. Häll smeten i formen.

  3. Blanda socker och majsena i en skål, vänd ner hallonen i blandningen.

  4. Lägg hallonen jämnt fördelade över smeten. Skär lakrits­ kolan i bitar och fördela över.

  5. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Skär sedan upp i bitar och servera med lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök