Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka med apelsinchokladfrosting

Vacker och fantastiskt god kladdkaka med apelsinsmak. Recept av Åsa Swanberg.

Kladdkaka med apelsinchokladfrostingKladdkaka med apelsinchokladfrostingKladdkaka med apelsinchokladfrosting
Foto: Åsa Swanberg Foto: ASA SWANBERG

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 100 gmörk choklad- grovhackad
  • 2ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,75 dlfarin strö- brun
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 dlkakao
  • 1 tsksalt
  • 1apelsin- finrivet skal

Apelsinchokladfrosting

  • 60 gsmör- rumsvarmt
  • 5 dlflorsocker
  • 1 dlkakao
  • 1apelsin- finrivet skal + 1 msk saft
  • 100 gfärskost

Garnering

  • sockerkulor- guldiga
  • 0,5 gapelsin- finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund springform, cirka 22 cm i diameter. Smörj kanterna.

  2. Smält smöret i en kastrull, stäng av plattan, lägg i chokladen och rör tills den smält. Ställ kastrullen åt sidan.

  3. Rör ihop ägg, strösocker och farin i en bunke. Blanda ihop vetemjöl, kakao och salt i en skål.

  4. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten. Tillsätt apelsinskalet. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop det till en jämn smet. Häll smeten i formen.

  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, den ska vara kladdig i mitten. Låt den kallna.

  6. Frosting: Lägg alla ingredienser i en skål och vispa det fluffigt. Fyll en spritspåse, försedd med stor och tät stjärntyll, med frostingen. Spritsa ut frostingen i fina toppar över kakan. Garnera den med sockerkulor och apelsinskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök