Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vacker och fantastiskt god kladdkaka med apelsinsmak. Recept av Åsa Swanberg.
Sätt ugnen på 180 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund springform, cirka 22 cm i diameter. Smörj kanterna.
Smält smöret i en kastrull, stäng av plattan, lägg i chokladen och rör tills den smält. Ställ kastrullen åt sidan.
Rör ihop ägg, strösocker och farin i en bunke. Blanda ihop vetemjöl, kakao och salt i en skål.
Rör ner chokladsmöret i äggsmeten. Tillsätt apelsinskalet. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop det till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, den ska vara kladdig i mitten. Låt den kallna.
Frosting: Lägg alla ingredienser i en skål och vispa det fluffigt. Fyll en spritspåse, försedd med stor och tät stjärntyll, med frostingen. Spritsa ut frostingen i fina toppar över kakan. Garnera den med sockerkulor och apelsinskal.
Recept från Mitt kök