Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka i långpanna

Kladdkaka i långpanna är smidigt om man ska baka till många.

Kladdkaka i långpanna
Kladdkaka i långpanna
Kladdkaka i långpanna
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 200 gchoklad- mörk
  • 4ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlmjölk
  • 1 dlkakao
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver

Chokladglasyr

  • 100 gsmör
  • 200 gchoklad- ljus eller mörk
  • 2 dlflorsocker

Garnering

  • kakao- eller florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och ta bort den från plattan.

  2. Dela chokladen i bitar och låt den smälta i det varma smöret.

  3. Vispa ägg och socker 2-3 min. Tillsätt smörblandningen tillsammans med mjölken och rör till en slät smet.

  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.

  5. Täck en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper och fördela smeten i den.

  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt den svalna.

  7. Glasyr: Smält smör och choklad över vattenbad. Rör ner florsockret.

  8. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Låt glasyren stelna. Pudra över lite kakao eller florsocker. Skär i rutor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Hembakat