Recept: Hembakat
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kladdkaka i långpanna är smidigt om man ska baka till många.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och ta bort den från plattan.
Dela chokladen i bitar och låt den smälta i det varma smöret.
Vispa ägg och socker 2-3 min. Tillsätt smörblandningen tillsammans med mjölken och rör till en slät smet.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
Täck en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper och fördela smeten i den.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt den svalna.
Glasyr: Smält smör och choklad över vattenbad. Rör ner florsockret.
Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Låt glasyren stelna. Pudra över lite kakao eller florsocker. Skär i rutor.
Recept: Hembakat