Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdkaka - klassiskt recept

Recept på klassisk kladdkaka, ett grundrecept värt att memorera. Variera det efter tycke och smak med olika garnering och topping.

Kladdkaka - klassiskt receptKladdkaka - klassiskt receptKladdkaka - klassiskt recept
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlkakaopulver
  • 1 tskvaniljpulver
  • 2ägg
  • 2 dlvetemjöl

Till servering

  • 2 dlgrädde
  • 150 gbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Klä en kakform, gärna med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper.

  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Vispa i socker, använd elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt mjölet blandat med kakao och vaniljpulver och vispa till en slät smet.

  4. Häll smeten och bred ut den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den, kakan ska kännas lite lös i mitten. Låt svalna och servera med vispad grädde och bär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök