Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klassisk kladdkaka, ett grundrecept värt att memorera. Variera det efter tycke och smak med olika garnering och topping.
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en kakform, gärna med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Vispa i socker, använd elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt mjölet blandat med kakao och vaniljpulver och vispa till en slät smet.
Häll smeten och bred ut den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den, kakan ska kännas lite lös i mitten. Låt svalna och servera med vispad grädde och bär.
Recept från Mitt kök