Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Perfekt kladdig kladdkaka

Recept på perfekt kladdig kladdkaka med mörk choklad, seg, sötsalt och självklart otroligt kladdig och smarrig. Helt enkelt den ultimata kladdkakan! 

Media laddas

Kladdigaste kladdkakan

  • 200 gmörk choklad- (70%)
  • 4ägg
  • 4 dlströsocker
  • 200 gsmör
  • 2 krmsalt
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 dlkakao
  • 2 dlvetemjöl

Tillbehör

  • grädde- lättvispad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Finhacka chokladen.

  3. Rör noga ihop ägg och socker, vispa ej pösigt, då blir kakan inte seg och kladdig.

  4. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills chokladen smält.

  5. Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten tillsammans med saltet.

  6. Sikta i vaniljsocker, kakao och mjöl i smeten och blanda ihop.

  7. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.

  8. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.

Vad tyckte du om receptet?

Serveringsförslag

Lättvispad grädde pudrad med lite kakao (se bild ovan)

Glass och chokladsås (se bild nedan). 

Tips! Vin till kladdkaka

Moscatel de Setúbal 2004 (8117) Portugal, 159 kr 

Moscatel görs på Sebútal-halvön strax söder om Lissabon, och Fonseca hör till de stora och duktiga producenterna. Det här vinet har fått jäsningen stoppad med brandy för att behålla sin sötma.

Smaken är intensivt söt med inslag av nötter, torkad frukt och pomerans. Till chokladdesserter är det nästintill oslagbart. Nästa gång det vankas kladdkaka, slå till!

Fler kladdkakerecept: