Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kladdiga brownies med körsbär

Härligt kladdiga rutor med choklad som också kan bakas i en rund form, ca 20 cm i diameter.

Kladdiga brownies med körsbär
Kladdiga brownies med körsbär
Kladdiga brownies med körsbär
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 150 gsmör- osaltat
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 dlkakao
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2ägg
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 dlkörsbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en form, 20 x 20 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper. 

  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner strösocker, kakao, salt och vaniljsocker och rör till en smet. Rör försiktigt ner ett ägg i taget, använd gärna en slickepott att blanda med. 

  3. Vänd ner vetemjöl och blanda ihop till en slät smet. Bred ut smeten i formen.

  4. Skölj, dela och kärna ur körsbären. Tryck ner dem jämnt fördelat

    i smeten. Lägg några bär på toppen med snittytan uppåt.

  5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten men inte rinnig. Låt kakan svalna i formen och förvara den i kylskåp. Skär den i bitar innan servering.

Vad tyckte du om receptet?