Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härligt kladdiga rutor med choklad som också kan bakas i en rund form, ca 20 cm i diameter.
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en form, 20 x 20 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull. Blanda ner strösocker, kakao, salt och vaniljsocker och rör till en smet. Rör försiktigt ner ett ägg i taget, använd gärna en slickepott att blanda med.
Vänd ner vetemjöl och blanda ihop till en slät smet. Bred ut smeten i formen.
Skölj, dela och kärna ur körsbären. Tryck ner dem jämnt fördelat
i smeten. Lägg några bär på toppen med snittytan uppåt.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten men inte rinnig. Låt kakan svalna i formen och förvara den i kylskåp. Skär den i bitar innan servering.