Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lakritskalddkaka. Turkisk peppar ger verkligen kladdkakan en spännande smakbrytning. En klick vispad grädde till är förstås pricken över i.
Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.
Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda krosset med mjölet.
Smält smöret i en stor kastrull. Ta från värmen och vispa ner socker och kakao.
Vispa ner ett ägg i taget och sist lakritsmjölet.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Låt kakan kallna. Pudra gärna över kakao vid servering.
Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök