Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kiwi- och kvittenmarmelad

Recept på kiwi- och kvittenmarmelad. Marmeladen blir fin med kvitten, som är en pektinrik frukt. Kan också göras med vanliga äpplen, men då behövs syltsocker eftersom de innehåller mindre pektin.

Kiwi- och kvittenmarmeladKiwi- och kvittenmarmeladKiwi- och kvittenmarmelad
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 300 gkvitten- eller fast syrligt äpple
  • 2kiwi
  • 2 mskvatten
  • 2,5 dlströsocker- eller syltsocker
  • 0,5 dlcitron- pressad

Gör så här

  1. Skala och kärna ur kvitten eller äpplen och skär i små tärningar. Skala och fintärna kiwin. Lägg frukten i en kastrull och häll över vattnet. Låt koka upp och sjud utan lock ca 5 min.

  2. Tillsätt socker och citronsaft och koka marmeladen ytterligare ca 5 min. Rör då och då. Häll upp i burk och sätt på lock. Låt kallna. Det blir ca 500 g marmelad av 1 sats.

Vad tyckte du om receptet?