Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kinesiska teägg

De här äggen är inte bara vackra, de har en kryddigt god smak också. Hemligheten är hårdkokta ägg som får koka en andra gång, nu med spräckta skal, i en kryddig lag på te och soja.

Kinesiska teägg
Kinesiska teägg
Kinesiska teägg
Annika Broman

Ingredienser

  • 4 stägg
  • 0,5 dlteblad- grönt te eller oolong
  • 3 ststjärnanis
  • 1 stkanelstång
  • 3 msksoja- mörk
  • 2 tsksalt

Gör så här

  1. Täck äggen med vatten i en kastrull, koka upp och låt koka i 10 minuter. 2 Ta upp äggen med en sked och spräck skalen genom att knacka med en sked runtom ägget. Var försiktigt så inga skalbitar trillar av. 3 Lägg tillbaka äggen i kastrullen. Tillsätt teblad, soja, salt och kryddor. Sjud i ytterligare 30 minuter. 4 Ta av kastrullen från värmen och låt äggen svalna i teet. Ju längre äggen får dra i, desto smakrikare blir de. Ät äggen avsvalnade.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök