Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kinesisk pepparbiff med risnudlar

Recept på kinesisk pepparbiff med risnudlar. Szechuanpepparn har en aning julkrydda i smaken, är lätt syrlig och bara lite pepprig. Finns i asiatiska butiker.

Kinesisk pepparbiff med risnudlarKinesisk pepparbiff med risnudlarKinesisk pepparbiff med risnudlar

Ingredienser

  • 1 mskszechuanpeppar- eller 1/2 msk grovmald svartpeppar
  • 0,5 mskhavssalt
  • 100 gbiff- utskurna skivor
  • 100 grisnudlar
  • 150 gwokgrönsaker
  • 1 tskrapsolja
  • 0,5 dlketjap manis- eller ostronsås
  • 1 mskingefära- riven, färsk
  • 1 tskrapsolja

Tillbehör

  • 1apelsin- skivad
  • 2tomater- i klyftor
  • 6svarta oliver

Gör så här

  1. Rosta szechuanpepparn i en torr stekpanna på medelvärme, stöt den med salt i en mortel och vänd köttet i blandningen.

  2. Koka risnudlarna enligt anvisningen. Woka grönsakerna snabbt i oljan. Blanda ketjap manis med ingefära.

  3. Skär biffarna i mindre bitar och stek 1-2 min per sida i olja.

  4. Servera med grönsaker, risnudlar, ketjap manisblandning och en sallad med apelsin, tomater och svarta oliver.

Vad tyckte du om receptet?