Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås

Enkel och smakrik kinesisk gryta med fläskkött. Den hemmagjorda sötsura såsen blir perfekt till den mustiga grytan. En god och mättande middag med inspiration från Asien.

Kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås
Kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås
Kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gfläskkarré- benfri
  • 2 mskolja
  • 0,5purjolök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1paprika- grön och röd
  • 1 burkböngroddar- 280 g
  • 1 mskkinesisk soja

Sötsur sås

  • 1chili
  • 4 dlananasjuice
  • 1,5 mskvinäger
  • 2 msktomatpuré
  • 1,5 mskmajsstärkelse (Maizena)

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor och sedan i strimlor. Skölj fläskköttet och lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker. Koka upp och skumma. Ta upp köttet och spola av det.

  2. Dela purjolöken på längden och skär den i 5 centimeter långa bitar och strimla bitarna på längden. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.

  3. Sås: Vispa samman urkärnad och hackad chili med ananasjuice, vinäger, tomatpuré och majsstärkelse i en skål.

  4. Hetta upp oljan i wok eller stekpanna och bryn köttet under omrörning. Tillsätt purjolök, vitlök, paprika, sköljda böngroddar, soja och såsblandningen. Koka upp och sjud 3 minuter. Smaka av. Servera med kokt jasminris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök