Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kinesisk ”Egg drop soup”

Kinesisk ”Egg drop soup” är en enkel och god soppa som blir ännu godare om man använder hemgjord hönsbuljong – även om vi här i receptet gör det lite enklare och använder buljongtärningar. Soppan kan antingen serveras som den är eller smaksättas efter behag.

Kinesisk ”Egg drop soup”Kinesisk ”Egg drop soup”Kinesisk ”Egg drop soup”
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 lvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 2salladslökar
  • 2ägg
  • 23 msksoja- japansk

Smaksättningar

  • 15 gingefära- färsk, i skivor
  • 2stjärnanis
  • 1 mskmisopasta
  • 1citrongräs- krossat
  • 23limeblad
  • 0,5 tsksesamolja

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt eventuell smaksättning och låt sjuda i ca 5 min. Plocka bort smaksättningen.

  2. Blanda ut majsstärkelsen med lite vatten och vispa ner i buljongen. Låt koka upp och sedan sjuda ca 2 min.

  3. Ansa och strimla salladslöken. Vispa upp äggen i en skål. Häll sakta äggen i en tunn stråle ner i soppan under omrörning så att äggen stelnar till tunna strimlor i soppan. Smaka av med soja. Garnera med salladslök.

Vad tyckte du om receptet?