Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kinesisk ”Egg drop soup” är en enkel och god soppa som blir ännu godare om man använder hemgjord hönsbuljong – även om vi här i receptet gör det lite enklare och använder buljongtärningar. Soppan kan antingen serveras som den är eller smaksättas efter behag.
Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt eventuell smaksättning och låt sjuda i ca 5 min. Plocka bort smaksättningen.
Blanda ut majsstärkelsen med lite vatten och vispa ner i buljongen. Låt koka upp och sedan sjuda ca 2 min.
Ansa och strimla salladslöken. Vispa upp äggen i en skål. Häll sakta äggen i en tunn stråle ner i soppan under omrörning så att äggen stelnar till tunna strimlor i soppan. Smaka av med soja. Garnera med salladslök.