Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kinesisk ”Egg drop soup”

Kinesisk ”Egg drop soup” är en enkel och god soppa som blir ännu godare om man använder hemgjord hönsbuljong – även om vi här i receptet gör det lite enklare och använder buljongtärningar. Soppan kan antingen serveras som den är eller smaksättas efter behag.

Kinesisk ”Egg drop soup”
Kinesisk ”Egg drop soup”
Kinesisk ”Egg drop soup”
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 lvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 2salladslökar
  • 2ägg
  • 23 msksoja- japansk

Smaksättningar

  • 15 gingefära- färsk, i skivor
  • 2stjärnanis
  • 1 mskmisopasta
  • 1citrongräs- krossat
  • 23limeblad
  • 0,5 tsksesamolja

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt eventuell smaksättning och låt sjuda i ca 5 min. Plocka bort smaksättningen.

  2. Blanda ut majsstärkelsen med lite vatten och vispa ner i buljongen. Låt koka upp och sedan sjuda ca 2 min.

  3. Ansa och strimla salladslöken. Vispa upp äggen i en skål. Häll sakta äggen i en tunn stråle ner i soppan under omrörning så att äggen stelnar till tunna strimlor i soppan. Smaka av med soja. Garnera med salladslök.

Vad tyckte du om receptet?