Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kimchi base finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller i näthandeln. Du kan också använda sriracha för liknande resultat. Den här krämiga sillen kan du göra med matjessill eller med inlagd sill, båda passar fint.
Riv eller klipp grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Kasta stjälkarna. Förväll grönkålen i kokande vatten 1 minut. Ta upp grönkålen och kyl den genast i kallt vatten. Krama ur vätskan och skär kålen i små bitar.
Skär sillen i bitar.
Blanda majonnäs och crème fraiche i en bunke. Smaka av med kimchi base till önskad styrka. Blanda i grönkålen. Vänd ner sillbitarna. Lägg sillen i en burk. Förslut och låt stå i kylskåp minst 3 timmar, gärna 1 dygn.
Recept från Mitt kök