Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kimchisill med grönkål

Kimchi base finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller i näthandeln. Du kan också använda sriracha för liknande resultat. Den här krämiga sillen kan du göra med matjessill eller med inlagd sill, båda passar fint.

Kimchisill med grönkålKimchisill med grönkålKimchisill med grönkål
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 100 ggrönkål- färsk,2-3 hela blad
  • 45matjessillfiléer- hela
  • 2 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • 23 mskkimchi- base på flaska

Gör så här

  1. Riv eller klipp grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Kasta stjälkarna. Förväll grönkålen i kokande vatten 1 minut. Ta upp grönkålen och kyl den genast i kallt vatten. Krama ur vätskan och skär kålen i små bitar.

  2. Skär sillen i bitar.

  3. Blanda majonnäs och crème fraiche i en bunke. Smaka av med kimchi base till önskad styrka. Blanda i grönkålen. Vänd ner sillbitarna. Lägg sillen i en burk. Förslut och låt stå i kylskåp minst 3 timmar, gärna 1 dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök