När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2 burkarkikärter- (à 400 g)
2schalottenlökar
1 mskolivolja- 1 msk olivolja
5 dlhönsbuljong
2 dlmatlagningsgrädde
100 gsockerärter
Bruschetta
2tomater- stora
2 mskkapris
1 dlost- riven stark
4bondbröd- skivor
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Skölj kikärterna. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs den i 1 msk olja. Tillsätt kikärter, buljong och grädde. Låt sjuda ca 5 min.
Mixa soppan slät i omgångar i matberedare eller med mixerstav.
Klyfta, kärna ur och skär tomaterna i tärningar. Blanda tomat, kapris,
1 msk olja och riven ost. Fördela röran på brödskivorna. Gratinera dem ca 8 min mitt i ugnen.
Strimla sockerärterna och lägg dem i soppan vid servering. Ringla ev över lite olivolja. Servera med bruschettan.
Ca 530 kcal per portion
25 g fett 22 g protein
51 g kolhydrater
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,4 · 5 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!