Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kikärtssallad

Till salladen kan användas bulgur eller couscous. Koka enligt förpackningen.

Kikärtssallad
Kikärtssallad
Kikärtssallad

Ingredienser

  • 1 burkkikärter- (410 g)
  • 0,75 dlbulgur
  • 1tomat
  • 100 ggurka
  • 75 gfetaost- (10 %)
  • 2salladslökar
  • 1mynta- kruka

Dressing

  • 1 mskolivolja
  • 1 msklimesaft- pressad
  • 1 tskingefära- riven, färsk
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 krmspiskummin- mald
  • 2 krmråsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Blanda först samman samtliga ingredienser till dressingen och låt den stå.

  2. Häll upp kikärterna i ett durkslag och låt dem rinna av. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna.

  3. Skär tomater, gurka och fetaost i tärningar och lägg i en skål. Strimla salladslök och mynta. Blanda ner det samt kikärter och bulgur. Blanda ner dressingen. Ca 450 kcal, varav ca 17 g fett, 55 g kolhydrater, 21 g protein.

Vad tyckte du om receptet?