Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kikärtsröra med örter

Röran går snabbt att mosa ihop och passar bra på buffébordet. Den är dessutom god att dippa grönsaker och bröd.

Kikärtsröra med örter
Kikärtsröra med örter
Kikärtsröra med örter
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 400 gkikärter- kokta
  • 100 gfetaost
  • 2vitlöksklyftor
  • 1,5 dlörter- hackade, t ex persilja och basilika
  • 0,5 dlolivolja
  • 1saft från citron
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Mosa sönder dem grovt med en gaffel.

  2. Smula sönder fetaosten och blanda med kikärterna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ner vitlök, örter, olja, citronsaft, salt och peppar och rör om.

Vad tyckte du om receptet?