Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kikärtspytt med stekt ägg och ajvar relish

Kikärtspytt med stekt ägg och ajvar relish är en god vegorätt där pumpakärnorna bidrar med gott crunch.

Kikärtspytt med stekt ägg och ajvar relish
Kikärtspytt med stekt ägg och ajvar relish
Kikärtspytt med stekt ägg och ajvar relish
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 6potatisar- stora  (600 g)
  • 1gul lök
  • 1 påsekikärter- frysta, gröna (350 g)
  • 1 dlpumpakärnor
  • 150 gfetaost
  • 150 gspenat- färsk
  • 4ägg
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dlajvar relish- mild eller stark

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka löken.

  2. Stek potatisen i 1 msk smör ca 10 min tills den börjar mjukna. Blanda i löken och låt den steka med ca 5 min. Tillsätt kikärterna och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Rosta pumpafrön i en torr stekpanna tills de börjar knäppa. Tärna fetaosten. Blanda ner pumpakärnor, fetaost och spenat i pytten.

  4.  Stek äggen i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt.

  5. Servera pytten med ägg och ajvar relish.

Vad tyckte du om receptet?