Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kikärtsplättar med tsatsiki, varm feta och grillad aubergine är en festlig vegetarisk rätt. Plättarna har en något nötig smak. De serveras nystekta med välgrillad aubergine. Fetaosten värms i foliepaket på grillen.
Plättar: Koka upp vattnet i en kastrull. Vispa i kikärtsmjölet. Tillsätt ägg och salt. Rör till en slät smet, låt stå i kylen ca 30 min.
Skär auberginen i ca ½ cm tjocka skivor. Strö salt på skivorna och låt stå ca 5 min. Torka skivorna med hushållspapper och pressa över citronsaft. Pensla dem med olja.
Tsatsiki: Halvera gurkan och gröp ut kärnorna. Skär gurkan i små tärningar och lägg i en sil. Strö på salt och låt stå ca 5 min. Torka gurkan med hushållspapper. Blanda med yoghurt, olja och dill. Krydda med peppar. Ställ kallt.
Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna och stek plättar, ca 2 min på varje sida.
Linda in fetaosten i aluminiumfolie. Lägg paketet på grillen och värm ca 5 min. Grilla aubergineskivorna ca 5 min på varje sida.
Lägg plättarna på tallrikar. Toppa med tsatsiki, hackad dill och smörgåskrasse. Lägg aubergine och fetaost vid sidan om.
För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego