Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kikärtsgryta med pumpa

Recept på kikärtsgryta med pumpa. Önskas mer hetta är det bara att tillsätta chili eller servera starka såser till.

Kikärtsgryta med pumpa
Kikärtsgryta med pumpa
Kikärtsgryta med pumpa
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 700 gbutternutpumpa
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1,5 mskcurrypasta- röd
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 förpkikärter- (380 g)
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlris
  • 2 dlmezeyoghurt
  • 1 dlpumpakärnor- rostade

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i ca 1 cm stora tärningar.Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Fräs pumpa, lök och vitlök i 2 msk olja under omrörning ca 3 min. Tillsätt currypasta, buljongtärning och 3 dl vatten. Låt sjuda under lock ca 5 min.

  3. Häll av spadet från kikärterna och blanda ner dem i grytan. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner det. Låt grytan sjuda utan lock ca 5 min.

  4. Servera grytan med kokt ris, mezeyoghurt och pumpakärnor.

Vad tyckte du om receptet?