Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kikärtsgryta är en god vegogryta. Hemligheten ligger i att kombinera flera kryddor som ger mustig och god smak till grytan.
Skala och skär kålrot och morötter i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt kålrot och morot och låt fräsa med ca 2 min. Tillsätt alla kryddor och rör om. Häll över vattnet och låt sjuda under lock ca 10 min.
Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner kikärterna i grytan och rör i yoghurten. Blanda ner spenaten och strö över nötterna.
Servera grytan genast med papadam och mango chutney.