Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kikärtsgryta

Kikärtsgryta är en god vegogryta. Hemligheten ligger i att kombinera flera kryddor som ger mustig och god smak till grytan.

Kikärtsgryta
Kikärtsgryta
Kikärtsgryta
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 bitkålrot- (ca 300 g)
  • 2morötter
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tskkoriander- mald
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskingefära- mald
  • 1 tskgurkmeja- mald
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tskcayennepeppar
  • 2 dlvatten
  • 2 burkarkikärter- (à 400 g)
  • 1 dlmatyoghurt
  • 100 gbladspenat
  • 1 dlcashewnötter- rostade

Tillbehör

  • chilipapadam- se recept
  • mango chutney

Gör så här

  1. Skala och skär kålrot och morötter i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt kålrot och morot och låt fräsa med ca 2 min. Tillsätt alla kryddor och rör om. Häll över vattnet och låt sjuda under lock ca 10 min.

  3. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner kikärterna i grytan och rör i yoghurten. Blanda ner spenaten och strö över nötterna.

  4. Servera grytan genast med papadam och mango chutney.

Vad tyckte du om receptet?