Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kikärtsbollar med halloumi och matvetesallad

Recept på kikärtsbollar med halloumi och matvetesallad. Använd allt på persiljan. Släng inte bort stjälkarna, de är goda att hacka och blanda i matvetet. Bollarna går utmärkt att frysa.

Kikärtsbollar med halloumi och matvetesalladKikärtsbollar med halloumi och matvetesalladKikärtsbollar med halloumi och matvetesallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dlmatvete
  • 1 förpkikärter- kokta (380 g)
  • 200 ghalloumiost
  • 1 knippapersilja- (30 g)
  • 2 mskvetemjöl
  • 1ägg
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1rödlök
  • 250 gtomater- i olika färger
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dlhummus- färdig

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.

  2. Riv 100 g halloumi och skär resten i skivor. Plocka bladen från persiljestälkarna, spara stjälkarna. Mixa kikärter, riven halloumi, persilja, mjöl och ägg. Krydda med 1/2 tsk salt, spiskummin och cayennepeppar.

  3. Forma smeten till 15 bollar.Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Stek bollarna runt om ca 5 min. Stek halloumiskivorna ca 1 minut på varje sida.

  4. Skala löken. Skär tomater och lök i grova bitar. Blanda med 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Hacka persiljestälkarna och blanda ner i matvetet. Servera kikärtsbollarna med halloumi, matvete, tomatsallad och hummus. Garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?