Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 26g
Kolhydrater: 75g
Recept på kikärtsbollar med halloumi och matvetesallad. Använd allt på persiljan. Släng inte bort stjälkarna, de är goda att hacka och blanda i matvetet. Bollarna går utmärkt att frysa.
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
Riv 100 g halloumi och skär resten i skivor. Plocka bladen från persiljestälkarna, spara stjälkarna. Mixa kikärter, riven halloumi, persilja, mjöl och ägg. Krydda med 1/2 tsk salt, spiskummin och cayennepeppar.
Forma smeten till 15 bollar.Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Stek bollarna runt om ca 5 min. Stek halloumiskivorna ca 1 minut på varje sida.
Skala löken. Skär tomater och lök i grova bitar. Blanda med 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.
Hacka persiljestälkarna och blanda ner i matvetet. Servera kikärtsbollarna med halloumi, matvete, tomatsallad och hummus. Garnera med persilja.