Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kikärtsbollar med dill

Recept på veganska kikärtsbollar med dill. Kontrollera att ströbrödet är veganskt om du vill bjuda veganer på denna rätt.

Kikärtsbollar med dill
Kikärtsbollar med dill
Kikärtsbollar med dill
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 450 gkikärter- kokta
  • 2,5 dlkikärtsmjöl
  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 0,5 dldill- finhackad
  • 0,5 dlvatten
  • 1 msksambal oelek
  • 1 tsksalt
  • 2 dlströbröd
  • 0,5 dlolivolja

Gör så här

  1. Mixa samman alla ingredienser utom ströbröd och olja till en jämn smet. Låt smeten stå i kyl ca 1 timme.

  2. Rulla smeten till bollar, ca 2 cm i diameter. Panera dem i ströbrödet. Stek dem i olja på medeltemperatur ca 5 min tills de fått fin krispig yta. Kikärtsbollarna är godast nystekta.

Vad tyckte du om receptet?